Híreink 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

 

Híreink 2012

 

A galériák megtekintéséhez kattintson a képekre!

 

Betlehemezés Feltöltve: 2012. 12. 29.

 

 

Háromhuta betlehemesei idén nem csak házról házra adták elő hagyományos játékukat. December 20-án, Dr. Prof. Nemessályi Zsolt jóvoltából a Debreceni Akadémiai Bizottság (DAB) karácsonyi ünnepségén léphettünk fel. Reméljük, hogy előadásunk mindenki tetszését elnyerte, öregbítve ezzel ennek a szép hagyománynak a hírét. Ezúton is köszönjük a meghívást és a szívélyes vendéglátást.

 

Karácsony - Adventi koncert Feltöltve: 2012. 12. 29.

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is közösen gyújtottuk meg az adventi koszorú gyertyáit, december 16-án pedig a nyíregyházi Harmónia Kamarakórus adott ünnepi hangversenyt. Ezúton is köszönjük a kórus tagjainak, hogy immár évről évre részünk lehet ebben az élményben.

 

1956. október 23-ra emlékeztünk Feltöltve: 2012. 12. 29.

 

 

Október 21-én ünnepi szentmisével, és a sárospataki 8Kor színház zenés műsorával emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

 

Családi nap Feltöltve: 2012. 12.  28.

 

 

Idén is megrendeztük az immár hagyományossá vált Családi napunkat. Az előző évektől eltérően azonban, ez éven először, szabadtéri szentmisével nyitottuk meg a rendezvényt. A Pálos kolostorromnál tartott szentmisét követően Gábor atya megáldotta a Tarnóczi Bernát által készített kettős keresztet, majd számháborúban, és kézműves foglalkozáson vehettek részt a kicsik és nagyok. A nap végén Regős László retrózenével szórakoztatta a megjelenteket. Reméljük mindenki jól érezte magát, és jövőre újra találkozunk.

 

Támfalépítés Középhután - Befejezve Feltöltve: 2012. 08. 22..

 

 

Befejeződtek a támfalépítési munkálatok Középhután. A tavalyi évben elkezdett beruházás keretében, a ravatalozótól a falu végéig építettek, illetve javítottak támfalakat a meder mindkét oldalán. A támfalak befejezése után a meder alját is kiburkolták. Ezekkel a támfalszakaszokkal együtt Középhuta teljes hosszában támfal védi a patak közelében lakókat.

 

Robbanótestet találtak! Feltöltve: 2012. 08. 22..

 

 

Középhuta végén, néhány méterrel a támfalrendszer vége előtt világháborús robbanótestet találtak. A tüzérségi gránát az alap ásásakor került  felszínre.  A tűzszerészek megérkezéséig a területet elkerítették, és folyamatosan őrizték. A szakemberek másnap elszállították a hatástalan testet, így az építkezés folytatódhatott.

 

IX. Mozdulj az egészségedért futóverseny Feltöltve: 2012. 08. 12.

 

 

Augusztus 4-én  IX. alkalommal került megrendezésre a ,,Mozdulj az egészségedért" futóverseny. A nevezők száma  meghaladta a 100 főt, akik a hőség ellenére is szép eredményekkel teljesítették a közel 5 km-es távot. Óhután, a célba érkezés után frissítővel várták a versenyzőket, valamint lehetőség volt  gyógynövényekből készült teák megkóstolására, és a gyógynövényekkel való ismerkedésre is. Sokan érdeklődtek az egészségügyi állapotfelmérés iránt, ahol vérnyomás és vércukorszint mérésre, személyes táplálkozási tanácsadásra került sor. Szintén nagy sikere volt a Györki Erika fitneszedző vezette tornának is. A díjak és emléklapok átadása után tombolasorsolás következett. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki munkájával, segítségével hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

Anna nap Feltöltve: 2012. 08. 02.

 

 

2012. július 28-án tartottuk meg hagyományos Anna - napi rendezvényünket. A délután hat órától kezdődő  műsorban mindenki találhatott az ízlésének megfelelő produkciót. Lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a fiatal tehetségek, a kassai színház művészei bohózatokkal érkeztek hozzánk, a popzene kedvelői Dinának tapsolhattak. Fellépett a cigándi ,,Csárdás" Citerazenekar  és hagyományőrző asszonykórus, majd Kalapács József rockénekes koncertje következett. A vacsora finom volt (el is fogyott az utolsó falatig ) , a tűzijáték látványos, az utcabál pedig ezúttal valóban hajnalig tartott, hiszen  - évek óta először - remek időnk volt. Köszönettel tartozunk minden támogatónknak, Baráth Zoltán szakácsnak és segítőinek, mindenkinek aki munkájával, eszközei kölcsönadásával hozzájárult az este sikeréhez.

 

Anyák napja Feltöltve: 2012. 05. 19.

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a délutáni szentmise keretein belül köszöntöttük az Édesanyákat, Nagymamákat. A szívet melengető versek és dalok után a gyerekek átadták virágaikat a megjelenteknek. 

 

Támfalépítés Középhután (3. rész)  Feltöltve: 2012. 05. 19.

 

 

Jól ütemben haladnak a tavaly elkezdett támfalépítési munkálatok. Jelenleg körülbelül a szakasz felénél tartanak a kivitelezők, de már a következő ütem alapjait is előkészítették. A régebbi támfalakat mindkét oldalon felújítják, ahol pedig nincs, oda újat építenek. A támfalak javítása és megépítése után a meder alját is lebetonozzák, amire azért van szükség, hogy a gyors vizű hegyi patak ne mossa alá az alapokat. A beton megkötése után a visszaengedett víz hordalékot terít a burkolatra, így az majd nem látszik és visszatérhet az élővilág is. A munkálatok most új szakaszok előkészítésével és építésével folytatódnak.

 

Támfalépítés Középhután (pályázati információk) Feltöltve: 2012. 01.28.

 

Belterületi csapadék - vízelvezetés Háromhután (Középhuta)

 

Pályázati információk

 

Farsang Feltöltve: 2012. 02.  25.

 

 

2012. február  18-án, szombaton ismét vidám, télkergető mulatságra gyűlt össze a község apraja és nagyja, - több, mint 100 fő -  a háromhutai művelődési házban. A műsorban részt vevő kicsik és nagyok már hetekkel előtte megkezdték a felkészülést, aminek meg is lett az eredménye, hiszen színvonalas és mozgalmas előadást sikerült létrehozni, zenével, tánccal és vidám jelenetekkel. A műsor után tombolasorsolás következett, amelyen számos értékes tárgyat sorsoltak ki. Ezúton is köszönjük a fellépőknek, akik időt, és energiát szántak a műsor elkészítésére, köszönet a tombolatárgyak felajánlóinak, a sárospataki  MOMO üzletnek a jelmezekért, mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult az este sikeréhez, és köszönjük a nézőközönségnek, akik ebben az  évben is kíváncsiak voltak ránk. Reméljük, jól szórakoztak!