Híreink 2012 - 2013 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

 

Híreink 2014

 

A galériák megtekintéséhez kattintson a képekre!

 

Karácsony - Feltöltve: 2015. 02. 16.

 

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, advent vasárnapjain idén is közösen gyújtottuk meg településünk koszorújának gyertyáit. December 14-én pedig újra ellátogatott hozzánk a Nyíregyházi Harmónia Kamarakórus, hogy ünnepi koncertjével kápráztassa el a megjelenteket. A koncert után idén először adventi vásárt is rendeztünk, melyen a település lakói által készített díszeket, tárgyakat lehetett megvásárolni. A bevételt templomunk húsvéti keresztjének és feltámadás szobrának felújítására, valamint egyéb templomi teendőkre fordítjuk. A vásárt szeretnénk ezentúl minden évben megrendezni. A hagyományokat folytatva és tovább őrizve az idén is házról házra járva adták elő betlehemi játékukat a falu betlehemesei, tovább emelve ezáltal az ünnep fényét. Az éven újdonság volt továbbá, hogy a falu aprajának és nagyjának összefogásával elkészült településünk első, élethű betleheme. A betlehem érdekessége, hogy a templom bejáratának két oldalára épült, így ahhoz hogy betérjünk a templomba át kellett mennünk a három király, a pásztor, valamint Mária, József és a kis Jézus között. Az élethű, este hangulatosan kivilágított betlehem igazán különleges látványt nyújtott és sokan megtekintették, reméljük mindenkinek tetszett. Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik időt, energiát, és pénzt fordítottak arra, hogy igazán különleges és meghitt adventi időszakunk, valamint karácsonyunk lehessen!

 

(Sajnos a fényképezőgépünk elromlott így nem sikerült mindenről megfelelő minőségű fotót készíteni. Megértésüket köszönjük!)

 

Megérkezett az új kisbuszunk! - Feltöltve: 2015. 02. 16.

 

 

A Darányi Ignác Terv keretében pályáztunk, és nyertünk támogatást egy 9 személyes kisbuszra. A beszerzett jármű, egy Volkswagen Transporter Long típusú kisbusz. Adatai: Típusa: Volkswagen Transporter Long, Férőhelyek száma: 9, Motor paraméterei: 135 LE, 5 sebesség, Felszereltség: Beépített GPS, TV, Fűtés és lég kondi elől-hátul külön, tolatókamera, kerekesszék rámpa, elektromos fellépő, vonóhorog, kanyar követő lámpák, ködlámpa, stb. A nagyobb 15 férőhelyes buszunk mellett, ez a kis busz nagy segítség településünknek, hiszen megkönnyíti az iskolások és idősek szállítását, valamint az ebédhordást is. Emellett olyan feladatokra is használható, melyek nem igénylik a nagy buszt, és ezzel a járművel praktikusabban, gyorsabban elvégezhetők. A kisbuszra felkerült Háromhuta címere és weboldalunk elérhetősége is.

 

TÖK - jó családi délután - Feltöltve: 2015. 02. 16.

 

 

Október végén rendeztük meg TÖK jó családi délután elnevezésű rendezvényünket. A délután során a fiatalok töklámpásokat faragtak, az idősebbek pedig tökös étkeket és italokat készítettek. Az érdeklődők megkóstolták a sütőtökből készült gyümölcslevet, levest, lekvárt és különböző süteményeket, majd együtt gyújtották meg az elkészült töklámpásokat. Emellett az ősszel több kreatív délutánt is tartottunk, az egyiken például cipős dobozokból készíthettek díszített tároló dobozokat a kicsik és nagyok. Mindenkinek köszönjük a részvételt, reméljük jövőre is vidám és kreatív délutánokat tölthetünk majd el együtt.

 

Itthon vagy, Magyarország szeretlek! - Családi nap Feltöltve: 2014. 10. 13.

 

 

Az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek!” programsorozat keretein belül, idén szeptember 27-én rendeztük meg hagyományos családi napunkat. Szombaton délelőtt főzéssel indult a program, melyhez a helyiek mellett idén több üdülőtulajdonos és vendég is csatlakozott. Így például a mifelénk jellegzetes sztrapacska, lepcsánka vagy krumplilángos mellett, idén slambucot, köröm pörköltet, csülkös kenyeret és lángost is kóstolhattak a jelenlévők. A szabadtéren megtartott szentmisét követően már mindenki jó étvággyal fogyasztotta ez elkészült ételeket és kóstolta meg a finomabbnál finomabb házi szörpöket vagy süteményeket. Tatay Lászlónál a gyógynövényekkel, a Mézes huta sátránál pedig a helyi mézekkel ismerkedhettek meg az érdeklődök. Sokan tekintették meg a helyi asszonyok által, terítőkből, falvédőkből és régi tárgyakból összeállított kiállítást, valamint nagy sikert aratott a frissítő masszázs is. A kézműves sátornál szintén sokan próbálták ki tehetségüket és kreativitásukat a pólók, kendők és táskák festésében. A délután folyamán, a Gábor atya vezette ügyességi versenyen mérhették össze erejüket a felnőttekből és gyerekekből álló csapatok. Ezt követte a táncház, majd a Szent Mihály napi tűzgyújtás a középhutai foci pálya mellett, amin ismét nagyon sokan összegyűltünk. A rendezvényt retro disco zárta, Dj. Regőssel. Ezúton is köszönjük mindenkinek a közreműködést és a segítséget, reméljük jövőre ismét találkozhatunk!

 

XI. Mozdulj az egészségedért futóverseny Feltöltve: 2014. 08. 18.

 

 

Az éven közel 150 induló állt a XI. Mozdulj az egészségedért futóverseny rajtvonalához, hogy megtegye az 5 km-es távot Újhuta és Óhuta között. A már több éve visszajáró nevezők mellett, sok új résztvevő is volt, főként a felnőtt férfi korcsoportban, aminek eredményeképp igen csak erős mezőny alakult ki. A verseny jó időben és jó hangulatban zajlott le, jövőre is szeretettel várunk mindenkit!

 

Időeredmények! (katt.)

 

Anna nap Feltöltve: 2014. 08. 18.

 

 

Július 26-án rendeztük meg hagyományos Anna napi rendezvényünket, mely az idén is sok embert vonzott és jó hangulatban telt. Délután ragyogó napsütésben élvezhették a fellépők műsorait, este pedig Bogira és az Illés Emlékzenekarra tombolhattak a jelenlévők. A tűzijáték után hajnalig tartó utcabál következett. Vasárnap ünnepi szentmisével, és a már hagyományos "nős-nőtlen" focimeccsel zártuk a hétvégét.

 

Egy perc Magyarország! -  Kisfilm településünkről! Feltöltve: 2014. 07. 06.

Elkészült településünk új bemutató videója, amit ezúton ajánlunk mindenki figyelmébe. A megosztásokat köszönjük!

Kapunyitogató Feltöltve: 2014. 07. 06.

 

 

Július 5-én, szombaton, településünk nyithatta meg a Nemzeti Művelődési Intézet által elindított Kapunyitogató programsorozatot. A polgármester köszöntője után az NMI részéről Kovács Anikó megyei irodavezető köszöntötte a jelenlévőket, Csáki Imréné projektfelelős ismertette a nap programját, majd a Megszólaló Kezek alapítvány zenés műsora következett. Ezután a frissen alakult Háromhutai Asszonykórus népdalcsokrokat adott elő, valamint a Nyíregyházi Harmónia Kamarakórus előadása is színesítette a rendezvényt. Az érdeklődők megkóstolhatták a helyben készített hagyományos süteményeket, szörpöket, gyógynövényekből készült teákat, és ihattak a Pálos forrás vizéből. Kis szünet után Kertész Atilla fotóművész, környékbeli értékekről készült gömbpanorámás fotóit tekinthették meg. A nap folyamán látogatható volt a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének kiállítása vagy Kádas Dániel üvegtörténeti és Verbovszki Dániel hadtörténeti kiállítása. Patakiné Katika családi játszóházzal várta a gyerekeket és szüleiket. Nagy örömünkre szolgál, hogy az eseményre sokan ellátogattak és jó hangulatban, kellemes élményekkel távoztak.

 

Megalakult a Háromhutai Asszonykórus   Feltöltve: 2014. 07. 06.

 

 

Hagyományőrző és értékmentő céllal alakult meg a Háromhutai Asszonykórus, melynek tagjai felidézik és felfrissítik a régen helyben énekelt népdalokat, ebből állítva össze műsorokat. A kórus jelenlegi tagjai: Bárány Józsefné, Bárány Jánosné, Kondrát Lászlóné, Vaszlavik Lászlóné, Juhász Andrásné, Bárány Bernátné, Bárány József Györgyné, Urbán Lászlóné, Fehér Bernátné, Bodnár Miklósné, Aranyosi Imréné, Tarnóczi Bernátné, Nagymáté Józsefné, Verbovszkiné Tomkó Tímea

 

Nyári munkák, újdonságok  Feltöltve: 2014. 07. 06.

 

 

Faluszépítési munkákkal vette kezdetét a nyár településünkön. Tokaji Ferenc debreceni kertész a korábbi évekhez hasonlóan, idén is több száz tő virágot adományozott a falunak, amiket kiültettek a közterületekre, valamint a helyi lakosok is kaptak belőle. A középhutai vegyesbolt előtti téren a romos építmények elbontásra kerültek és helyettük új hirdetőtábla, pihenőpad lett kihelyezve, valamint virágosították a területet. Az üveggyárban új, faragott címeres és rovásírásos tábla köszönti a Tolcsva felől hozzánk érkezőket. Hamarosan a párja is kihelyezésre kerül a falu Regéc felőli végére. Továbbra igyekszünk a település szépségét megőrizni, hogy mind az itt lakók, mind az idelátogatók kellemes környezetben töltsék napjaikat és szabadidejüket.

 

Trianon megemlékezés Feltöltve: 2014. 07. 06.

 

 

Június 1-én, vasárnap, a 8-Kor színház előadásával emlékeztünk meg nemzeti tragédiánkról, az 1920-as trianoni békediktátumról. Június 4-én 16 óra 30 perckor pedig településünk harangjai emlékeztettek mindenkit a béke aláírásának 94. évfordulójára.

 

Anyák napja  Feltöltve: 2014. 07. 06.

 

 

Május első vasárnapján zenés műsorral köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat.

 

HÁROMHUTA a 4-es metró állomásán Feltöltve: 2014. 03. 05.

 

 

Március végén átadták Budapest 4. metróvonalát. Európa egyik legmodernebb metróvonala mindenkinek újdonság volt, így sokan fényképezték és videózták az első napokban. A tágas, betonból és acélból készült állomásoknál érdekes építészeti megoldásokat alkalmaztak, így szinte mindegyiknek külön arcot adtak. Településünknek a Rákóczi-tér nevű megálló kapcsán van köze a metróvonalhoz, ugyanis a megálló hatalmas, betonból készült támasztógyűrűire felvésték településünk nevét is. A lefelé haladó mozgólépcsőről balra tekintve a betonba mart HÁROMHUTA felirattal találjuk magunkat szembe. Ugyanígy megtaláljuk Sárospatak, Borsi, Regéc vagy más Rákóczi családhoz köthető községek nevét is. A feliratokról külön nem szóltak az önkormányzatoknak, csak azt lehetett tudni, hogy felírják a Rákóczi családhoz köthető települések nevét, de nem gondoltuk volna, hogy a Háromhuta is felkerül a hatalmas betonfalakra. Mindenesetre örülünk neki, és reméljük sokan felfigyelnek majd rá. Talán még az interneten is megnézik, vajon hol is lehet ez a Háromhuta.

 

Farsang Feltöltve: 2014. 03. 05.

 

 

2014. március 1-én újra összegyűlt a falu apraja-nagyja, hogy a hagyományokhoz híven együtt kergesse el a telet. A nászéjszaka, a traccsmenyecskék és a kisebbségi osztály bohózatok nagy sikert arattak a közönség soraiban, de a zenés-táncos produkciók sem maradtak taps nélkül. Az előadások után tombolasorsolással, majd hajnalig tartó bulival zárult a rendezvény. Ezúton is köszönjük a fellépőknek, akik időt, és energiát szántak a műsor elkészítésére, köszönet a tombolatárgyak felajánlóinak, a sárospataki  MOMO üzletnek a jelmezekért, mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult az este sikeréhez, és köszönjük a nézőközönségnek, akik ebben az  évben is kíváncsiak voltak ránk. Reméljük, jól szórakoztak!

 

A II. Világháború elesett hőseire emlékeztünk Feltöltve: 2014. 02. 19.

Február 16-án a Don-kanyarban és a háború más hadszínterein elesett háromhutai honvédekre emlékeztünk. A hősi halottakért felajánlott szentmise után Antóni Sándor  A Don kanyarnál című versét Keresztes Barbara szavalta el, majd Verbovszki Dániel idézte fel a hetvenegy évvel ezelőtti eseményeket. Ezután Verbovszki Károly polgármester a középhutai, Dr. Kiss Anita jegyzőnő az újhutai, Juhász Andrásné alpolgármester asszony pedig az óhutai emlékművet koszorúzta meg. A közel százharminc résztvevő, mind a három helyszínen virágokat, mécseseket és gyertyákat helyezett el. A rendezvényen a Füzéri Hadtörténeti és Helytörténeti Kör hagyományőrző csapata, a Magyar Királyi 10. Honvéd Határvadász Hagyományőrző Zászlóalj biztosította a díszőrséget, amit ezúton is köszönünk nekik. A megemlékezés után  ünnepi ebéd következett, ahol a meghívottak többek között beszélgethettek Kaselya György és Bárány Ignác veteránokkal, valamint megnézhették a hagyományőrző katonák felszerelését, fegyvereit. Minden jelenlévőnek köszönjük a részvételt, reméljük jövőre is együtt emlékezhetünk azokra a hősökre, akik életüket adták hazánkért.

 Rövid tél... Feltöltve: 2014. 02. 19.

Ezen a télen sajnos még nálunk a hegyekben sem volt sok hó, de a január végén esett 10-15 centimétert szerencsére három hétig élvezhettük. Ezen három hét alatt készült képekből állítottam össze egy kis kedvcsináló galériát. :)

Vecserka estek Feltöltve: 2014. 02. 19.

Februárban újra felelevenítettük a nálunk régen vecserkázásnak hívott esteket, mikor az asszonyok összegyűltek egy-egy háznál tollat fosztani, vagy éppen csigatésztát készíteni. Az asszonyok és fiatal fiúk-lányok ezúttal péntek délutánonként gyűltek össze a faluházban, hogy hagyományos, falusi módon készítsenek csigatésztát. A négy-öt délután alatt elkészített tésztát már fel is használtuk a II. Világháborús megemlékezés után elfogyasztott leveshez, ami mindenkinek nagyon ízlett. Szeretettel várunk mindenkit a jövőbeli vecserkákra is!