Híreink 2012 - 2013 - 2014 - 2016 - 2017 - 2018

 

Híreink 2015

 

A galériák megtekintéséhez kattintson a képekre!

 

Karácsony Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

A megszokott módon idén is közös gyertyagyújtásokkal és adventi koncerttel készültünk a karácsonyra. Vasárnaponként a szentmise után idézetek, versek és ima mellett gyújtottuk meg a gyertyákat a település koszorúján, december 13-án pedig az évről évre visszatérő nyíregyházi Harmónia Kamarakórus adott ünnepi koncertet. December 26-án kreatív foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők, ahol karácsonyi díszek készítésével hangolódhattak rá az ünnepekre. Az ünnepi programokat a betlehemesek zárták, akik az elmúlt évekhez hasonlóan idén is végigjárták a település házait, hogy előadják betlehemi játékukat.

 

Új I. és II. Világháborús emlékmű épült Középhután Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

Elkészült az új I. és II. Világháborús emlékmű a templomkertben. Az emlékmű építési munkálatait októberben kezdték el az önkormányzat dolgozói, valamint Sajgó Barnabás sírkőkészítő és munkatársai. Településünknek három II. Világháborús emlékműve volt, egy Középhután, egy Újhután és egy Óhután. A középhutait megemlékezések alkalmával sajnos nehezen lehetett megközelíteni és több név is hibásan volt felvésve rá, így az önkormányzat úgy döntött, hogy egy új emlékművet emel a templomkert egy másik részében, ami a II. Világháborúban elesettek mellet, már az I. Világháborúban elesett Háromhutaiaknak is emléket állít. Az új emlékmű könnyebben megközelíthető, járda vezet hozzá és nem akadályozza a templomkertben való közlekedést sem. Bal oldali táblája az I. Világháborúban elesett Háromhutaiakról, jobb oldali táblája pedig a II. Világháborúban elesett Középhutaiakról emlékezik meg. A táblákat fakereszt köti össze, mely az idegen földben nyugvó katonák sírhelyeit jelképezi. Az emlékművet január 28-án, egy megemlékezés keretében avatjuk fel. A közeljövőben szeretnénk az Óhutai és az Újhutai emlékművet is felújítani.

 

Térfigyelő kamerarendszer kiépítése Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

Településünk 2014-ben, a Belügyminisztérium közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán 9.404.377 - forintot nyert el, térfigyelő kamerarendszer létesítésére. A rendszer kiépítése eleinte nehézségekbe ütközött hiszen Háromhután nincs kiépített internethálózat, a vezeték nélküli adatátvitelt pedig a domborzati viszonyok akadályozzák. Végül sikerült megoldást találni, és a kivitelező cég a kamerarendszer telepítése mellett megoldotta az internet szolgáltatás kiépítését is, ami nagy segítséget jelent településünk lakóinak. Újhután, Középhután és Óhután is térfigyelő kamerák figyelik a közterületeket és utcákat, több ponton pedig rendszámfigyelő kamerák is telepítésre kerültek, amik éjszaka is kiváló felvételt készítenek a településünkre érkező, azon áthaladó, vagy onnan távozó autókról. A kamerák képe egy (a rendőrséggel kapcsolatban álló) központban élőben figyelhető, de a rendszer el is menti a felvételeket, így azok bármikor visszanézhetőek. A kamerarendszer a polgárőrséggel kiegészülve tovább növeli településünk közbiztonságát, így reméljük hogy az eddig is elenyésző bűncselekmények száma még inkább visszaszorul.

 

Nálunk járt a Gasztroangyal Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

 

 

November elején nálunk forgatott a népszerű Gasztroangyal című műsor stábja, Borbás Marcsival és Juhos József mestercukrásszal. A forgatás alatt a stáb megismerkedhetett a helyi vendégszeretettel, megkóstolhatta a finomabbnál finomabb süteményeket és ételeket, valamint megtekinthette a Kerek-kőről elénk táruló panorámát is. A háromhutai sütőklub című adást december 5-én vetítették a tv-ben, és minden jel arra utal, hogy nagy sikert aratott. Aki lemaradt volna az fentebb, vagy a www.mediaklikk.hu oldalon megtekintheti az adást, a www.gasztroangyal.hu oldalon pedig megtalálhatja a recepteket.

 

Új autót kapott a Háromhutai Polgárőr Egyesület  Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

A tavaly év végén alakult Háromhutai Polgárőr Egyesület októberben vehette át új autóját, mely megvásárlásához a Darányi Ignác terv keretén belül, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési alapból kapott támogatást. A Suzuki Vitara ALLGRIP Premium 1.6 típusú, benzin üzemű terepjáró segítségével polgárőrségünk a rendőrséggel együttműködve november 1-én megkezdte a járőrszolgálatot. Az egyesület célja, hogy biztonságosabbá tegye településünket, részt vegyen a rendezvények biztosításában, és ha kell segítsen a katasztrófahelyzetek elhárításában is. Bízunk benne, hogy az új autó segítségével a polgárőrök eredményesebben tudják majd munkájukat végezni.

 

Kisbuszt kapott a Háromhutáért Alapítvány Feltöltve: 2015. 12. 28.

 

 

Október 22-én vehette át új kisbuszát a Háromhutáért Alapítvány, melyre a Darányi Ignác terv keretén belül, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból kapott támogatást. A 9 személyes, Volkswagen Transporter Long T6 típusú kisbusz az alapítvány és az önkormányzat munkáját is segíti.

 

Családi nap Feltöltve: 2015. 10. 19.

 

 

Szeptember 26-án rendeztük meg hagyományos Családi napunkat, melyen a rossz idő ellenére az idén is szép számmal vettek részt. A program délelőtt közös főzéssel indult, majd szentmisével folytatódott, amit volt plébánosunk, Szőke Gábor atya tartott. A mise után mindenki megkóstolhatta a finomabbnál finomabb étkeket, majd részt vehetett a különböző programokon. A kézműves foglalkozás és lövészet mellett az érdeklődők megnézhették ózdi vendégszereplőink táncműsorát, majd Darmos István segítségével tanulhattak meg néhány tánclépést. A nap a Szent Mihály napi tűz meggyújtásával zárult, amire szintén sokan eljöttek. Mindenkinek köszönjük a segítséget és a részvételt, jövőre újra találkozunk!

 

XII. Mozdulj az egészségedért futóverseny Feltöltve: 2015. 08. 24.

 

 

Augusztus 1-én XII. alkalommal rendeztük meg a Mozdulj az egészségedért futóversenyt. Idén először két távon lehetett indulni, így a szokásos 5 km-es hossz mellett, a 10 km-es távot is választhatták a résztvevők. Miután Györki Erika vezetésével bemelegítettek, Újhutáról és Óhutáról egyszerre rajtoltak el az indulók, akik szerint különleges hangulatot adott a versenynek, mikor szembe találkoztak egymással. Idén két párakaput is felállítottunk, ami szintén beváltotta a hozzá fűzött reményeket és nagy sikert aratott a futók körében. Miután mindkét táv résztvevői befutottak a célba, lazító torna, majd eredményhirdetés és tombolasorsolás következett, ami közben egészségügyi felmérésen is részt vehettek az érdeklődők. Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre is benevez a futóversenyre!

 

Időeredmények! (katt.)

 

Anna nap Feltöltve: 2015. 08. 24.

 

 

Július 25-én tartottuk meg hagyományos Anna - napi rendezvényünket. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sokan voltak kíváncsiak a sokszínű programra. Verbovszki Károly köszöntőbeszéde után a Háromhutai Asszonykórus dalolt a jelenlévőknek, majd a Debreceni Kulturális és Hagyományőrző Egyesület néptánc előadása következett. Őket a Pusztafalui Népdalkör, majd a Telkibányai Férfidalárda műsora követte. Hét órától Csobot Adél, az X-Faktor felfedezettje szórakoztatta a közönséget, aki főként a gyerekek és fiatalok körében aratott nagy sikert. Az este a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola táncosainak fellépésével, majd Aradi Tibor humorista műsorával folytatódott. Vacsora után Kalapács József és Závoti Zoltán koncertje következett, majd a Nostrum Együttessel hangolódhattunk rá a tűzijátékot követő utcabálra, mely hajnali négy óráig tartott. Köszönjük mindenkinek aki hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához!

 

Tavaszi események Feltöltve: 2015. 06. 27.

 

 

 

 

 

Idén sem telt eseménytelenül a tavasz településünkön. Április 11-én a Költészet napja alkalmából rendeztünk irodalmi teadélutánt, melyen az érdeklődők ifj. Czabányi Attila előadásában hallgathatták meg nagy költőink verseit. Április 25-én érintette településünket az Országos Rally Bajnokág 2. futama, melyre sok néző érkezett a környező településekről. Az autóverseny nem telet eseménytelenül, hiszen balesetek is történtek, de szerencsére komolyabb baj nem történt. A verseny zökkenőmentes lebonyolítását a Háromhutai Polgárőr Egyesület tagjai segítették. Május 10-én, az elmúlt évekhez hasonlóan a vasárnapi szentmise keretében köszöntötték a gyerekek az édesanyákat és nagymamákat. Az ünnepi műsor után minden hölgy kapott egy-egy szál virágot. Május 16-án először csatlakoztunk a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért programhoz, melynek keretében 26 zsák szemetet gyűjtöttünk össze a település területén. Az akció célja a szemétszedés mellett az volt, hogy felhívjuk az emberek figyelmét környezetük tisztántartására. Június 7-én, szintén a vasárnapi szentmise keretében emlékeztünk meg a Trianoni békediktátum aláírásának 95. évfordulójáról.

 

Rákóczi Emléknap - Feltöltve: 2015. 03. 30.

 

 

Március 28-án Rákóczi Emléknap keretében emlékeztünk meg II. Rákóczi Ferenc fejedelem 339. születésnapjáról. Az ŐSFORRÁS Hagyományőrző, Turista és Sportegyesülettel, valamint Regéc Község Önkormányzatával közösen szervezett emléknap 11 órakor kezdődött Óhután, ahol egy kisebb ünnepség keretében tölgyfát ültettünk településünk alapítójának tiszteletére. Verbovszki Károly polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédében elmondta, hogy a tölgyfa tövéhez Regécről hozott föld, jelképezi a két település közös történelmi gyökerét. Kitért arra is, hogy községünk ezentúl minden éven meg kíván emlékezni a fejedelem születésnapáról, a most elültetett fa köré pedig emlékparkot tervez létrehozni. Ezután Verbovszki Dániel ismertette Háromhuta megalapításának történetét, ami közben Daruka Mihály hagyományőrző felolvasta az 1698. február 28-án, Fonyban kelt alapítólevelet. Ezt követően Tatay László, az Ősforrás egyesület elnökének történelmi ismertetője következett, majd, Keresztes Barbara szavalta el II. Rákóczi Ferenc: Ima a hazáért című művét. Az emlékfát Bakos Ferenc, Regéc község polgármestere, Háromhuta község képviselőtestületének tagjai, valamint Tatay László elnök közösen ültették el, Szőke Gábor atya pedig megáldotta azt, hogy erősödjék és növekedjék, emlékeztetve minket nagyságos fejedelmünkre. A fa elültetése után a jelenlévők Regécre utaztak. Bakos Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket, szintén kitérve a két falu közös múltjára és jelenére. Zrínyi Ilona és a gyermek II. Rákóczi Ferenc szobra, valamint a községháza falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzása után az ünneplő közönség Regéc várába látogatott. A zord időjárás és az erős szél ellenére jó hangulatban tekintették meg a várat, és az éppen zajló felújítási munkálatokat. A várból visszatérve Regéc község önkormányzata ebéddel várta az egybegyűlteket, melynek elfogyasztása után, a nap folyamán már közreműködő Martinovszki István tárogatóművész, Horváth Béla zenész, és a Háromhutai Asszonykórus felelt jó hangulatért. Az emléknapra sokan ellátogattak, amit ezúton is köszönünk. Köszönjük továbbá Égerházy László fafaragó művésznek a tölgyfa mellé elhelyezett kopjafa elkészítését, a művészeknek és az asszonykórus tagjainak a zenei kíséretet, valamint mindenki segítségét aki munkájával hozzájárult ennek a napnak a létrejöttéhez. Reméljük jövőre újra együtt ünnepelhetjük meg a Nagyságos Fejedelem születésnapját.

 

Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj - Feltöltve: 2015. 03. 16.

 

 

Háromhuta polgármestere, Verbovszki Károly, munkássága elismeréséül Kemény Bertalan Falufejlesztési díjat kapott, melyet március 6-án vehetett át Alsómocsoládon. Ezúton is gratulálunk neki! Verbovszki Károly 13 éve, 2002-től vezeti településünket, mint tiszteletdíjas polgármester, ami mellett Háromhuta főállású falugondnoka is. Polgármesterré választása előtt, 1994-től mint képviselő, 1998-tól pedig, mint falugondnok tevékenykedett.

 

Farsang - Feltöltve: 2015. 02. 19.

 

 

Február 14-én rendeztük meg Farsangi mulatságunkat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy sikere volt a rendezvénynek, hiszen a fellépőket nem számítva, TÖBB, MINT 100-an gyűltünk össze a kultúrházban. A fellépők régi és új kabaréjelenetekkel, táncokkal, dalokkal szórakoztatták a közönséget, akik vastapssal jutalmazták az előadásokat. A műsor után tombolasorsolás, majd hajnalig tartó bál következett. Köszönjük mindenkinek a részt vételt, és a segítséget, a fellépőknek az előadásokat, a Háromhutai asszonykórusnak az énekeket, Tóth Gábornak pedig az élőzenét! Reméljük jövőre is hasonlóan jó hangulatú farsangot rendezhetünk!


 

A farsangon készült videók megtekinthetőek Háromhuta Facebook oldalán!

 

 

A II. Világháborúban elesett honvédekre emlékeztünk - Feltöltve: 2015. 02. 19.

 

 

Február 8-án a Don-kanyarban és a háború más hadszínterein elesett magyar honvédekre emlékeztünk. Az elesett hősök emlékére tartott szentmise és ünnepi beszéd után, katonai tiszteletadással koszorúztuk meg a középhutai, majd az újhutai és óhutai emlékművet. A díszőrséget a Magyar Királyi 10. Honvéd Határvadász Hagyományőrző Zászlóalj biztosította, amit ezúton is köszönünk nekik. Köszönjük továbbá a Háromhutai Asszonykórus közreműködését, a megjelenteknek pedig azt, hogy itt voltak, és együtt emlékezhettünk.